Vraagteken-uitroeptekenIn Q&A worden vragen en antwoorden gegeven over de inhoud, de ontwikkeling en het belang van het Zijn. Die kunnen afkomstig zijn uit de Spinozakamer of uit andere bronnen zoals de media. Je kunt ook zelf een vraag inbrengen. Als die iets toevoegt, wordt die met het antwoord hieronder vermeld. Je kunt je vraag stellen via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In mijn boek vind je meer vragen en het antwoord daarop.Q&A Bepalen gedachten je gevoelens of bepalen gevoelens je gedachten?

COM_JOOMBLOG_CATEGORY Q&A

Zodra je op aarde komt, ben je de gevangene van de materie, de dualiteit, het deel, de in gedachten gevatte wil van je gevoelens, oftewel je ego. Dat betekent dat je afgescheiden bent van de singulariteit, het geheel, het leven zelf, je Ware Zelf (de waarnemer van je gevoelens en gedachten). Het leven is op niets anders uit dan het opheffen van die afgescheidenheid, dus op je eenwording met het leven. Dat geschiedt door je te confronteren met je gevoelens en de in gedachten gevatte wil ervan (je kunt luisteren naar je angst omdat die een in gedachten gevatte wil heeft). Want op die manier kun je je bewust worden van je gevoelens en de wil ervan en er vrij/los van komen via zijnsontwikkeling. Die confrontatie kan geschieden door je een gedachte te geven die bijvoorbeeld angst oproept. Vervolgens bepaalt de in gedachten gevatte wil van die angst jouw handelen. Dus gedachten kunnen je gevoelens bepalen en gevoelens kunnen je gedachten bepalen. Beide worden je gegeven om het Zijn te realiseren. Als dat gerealiseerd is, ben je vrij/los van je angst of andere gevoelens en krijg je geen gedachten meer die je angst of andere gevoelens oproepen en bepaalt de in gedachten gevatte wil van je angst of andere gevoelens je handelen niet meer.

0
11 december 2012, 08:03
 

Q&A Waarom hebben mensen een idool nodig of willen ze beroemd worden?

COM_JOOMBLOG_CATEGORY Q&A

Het ego is de staat van gevangenschap van de materie, de dualiteit, en is kwa bewustzijn afgescheiden van het Geheel, de eenheid, het leven zelf. Het ego is derhalve de staat van onvolmaakt zijn die naar volmaakt zijn streeft. Het ego denkt dat dat te vinden is in erkenning door anderen zoals het geval is als je beroemd bent of een idool van anderen bent. Maar dat is een misvatting, want alleen het Zijn is volmaakt. Als dat gerwaliseerd is, heb je geen idool meer nodig en hoef je niet beroemd te worden. Wat natuurlijk niet betekent dat een persoon die het Zijn heeft gerealiseerd niet beroemd kan zijn.

0
07 december 2012, 15:36
 
streep-bottom

nieuwsbriefdonateurs

 word-lidboek

 contact