Vraagteken-uitroeptekenIn Q&A worden vragen en antwoorden gegeven over de inhoud, de ontwikkeling en het belang van het Zijn. Die kunnen afkomstig zijn uit de Spinozakamer of uit andere bronnen zoals de media. Je kunt ook zelf een vraag inbrengen. Als die iets toevoegt, wordt die met het antwoord hieronder vermeld. Je kunt je vraag stellen via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In mijn boek vind je meer vragen en het antwoord daarop.Q&A Wat is de volmaakte leider en hoe realiseren we die?

COM_JOOMBLOG_CATEGORY Zijn

We zoeken naar steeds beter en uiteindelijk naar volmaaktheid omdat we gevangen zijn in de materie, de dualiteit, het deel, en daardoor afgescheiden zijn van het geheel, het leven zelf, de natuur, God. Of anders gezegd, omdat we ons ego zijn (niet te verwarren met persoonlijkheid, het ego is de gevangen persoonlijkheid). We zijn dus als mens en ook als leider pas volmaakt als we ons bevrijd hebben uit ons ego en daardoor één zijn met het geheel en gestuurd worden door de (niet te kennen maar wel te ervaren) Wil ervan. We hebben dan het Zijn (wie we echt zijn) gerealiseerd. De volmaakte leider is dus diegene die het Zijn heeft gerealiseerd en van daaruit leider is (geworden). Het geheel en de wil ervan bevindt zich in ons Ware Zelf als zijnde de waarnemer, het bewustzijn, van onze gedachten en gevoelens. Zolang we het Zijn niet gerealiseerd hebben en dus nog ons ego zijn, worden we gestuurd door de in gedachten gevatte wil van ons bewuste en onbewuste gevoelens (zo heeft bijvoorbeeld angst een in gedachten gevatte wil, want anders zouden we niet kunnen zeggen: Luister niet naar je angst).

Hoe realiseren we het Zijn? Een automatisme van de wil van het ego is het voeren van het gevecht tegen gevoelens in de vorm van onderdrukking, manipulatie, vluchten, e.d. Om vrij/los te komen van het ego dienen we derhalve onze gevoelens niet langer te bevechten (te onderdrukken), maar tot het erin aanwezige punt van bevrijding toe te laten. Dat noem ik zijnsontwikkeling. Het leven zelf is op niets anders uit dan je te helpen het Zijn, het één zijn met het leven, te realiseren. Het doet dit door je in omstandigheden c.q. werkelijkheden te brengen die je confronteren met jezelf of anders gezegd die je bewust maken van je gevoelens. Je hoeft dus niets anders te doen dan het leven te leven en iedere keer als je gevoelens geraakt worden niet te luisteren naar de wil ervan en ze toe te laten (= accepteren van de werkelijkheid).

0
25 januari 2013, 04:13
 

Q&A Kan het Zijn arrogant zijn?

COM_JOOMBLOG_CATEGORY Zijn

Kan het Zijn arrogant zijn?

Arrogant betekent verwaand, je veel verbeelden, je meer voordoen dan je bent.
Het ego is de bewustzijnsstaat van afgescheidenheid van het Geheel, de eenheid, het leven zelf, God.
Het Zijn is de bewustzijnsstaat van één zijn ermee.
Het ego is derhalve onvolmaakt, het Zijn volmaakt.
Op grond hiervan kan alleen het ego zich als meer voordoen dan het is oftewel arrogant zijn en het Zijn niet.
Het Zijn zal dan ook niet de behoefte hebben iemand arrogant te noemen.
Het ego heeft die behoefte wel, omdat die onvolmaakt is terwijl die wel volmaakt wil zijn en zich een beetje volmaakter/beter voelt door de ander via de betiteling arrogant als minder te beoordelen.
Die beoordeling is een projectie van de eigen minheid/onvolmaaktheid.
Dat helpt het ego zich er bewust van te worden en zodoende de mogelijkheid te hebben via zijnsontwikkeling het Zijn te realiseren.

0
01 januari 2013, 06:12
 
streep-bottom

nieuwsbriefdonateurs

 word-lidboek

 contact