Vraagteken-uitroeptekenIn Q&A worden vragen en antwoorden gegeven over de inhoud, de ontwikkeling en het belang van het Zijn. Die kunnen afkomstig zijn uit de Spinozakamer of uit andere bronnen zoals de media. Je kunt ook zelf een vraag inbrengen. Als die iets toevoegt, wordt die met het antwoord hieronder vermeld. Je kunt je vraag stellen via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In mijn boek vind je meer vragen en het antwoord daarop.Q&A Wat is medemenselijkheid?

COM_JOOMBLOG_CATEGORY Q&A

Het ego is de gevangene van de materie. Daardoor veronderstelt het dat medemenselijkheid een vorm, een manier van doen is. Maar het ego is de staat van afgescheidenheid van het geheel oftewel niet één met en handelend vanuit de Wil van het geheel waarin ieder mens zich bevindt. Het Zijn is dat wel. Dus het Zijn is volmaakt medemenselijk, ook al gedraagt het zich ogenschijnlijk niet als een bepaalde definitie ervan. Bovendien handelt het Zijn onvoorwaardelijk en het ego niet. Dat komt doordat het ego dualistisch en daardoor niet vervuld oftewel behoeftig is en het Zijn singulier en daardoor wel vervuld is. Het ego handelt dus altijd voorwaardelijk, ook al hoeft het niets terug voor zijn (goede) daden.

0
29 november 2013, 14:06
 

Q&A Wat is burnout en hoe voorkom je het?

COM_JOOMBLOG_CATEGORY Q&A

Het ego is de gevangene van de materie, de dualiteit, het deel, en daardoor afgescheiden van het Geheel, het leven zelf. Het Zijn is één met het Geheel en de Wil ervan. Het leven zelf is op niets anders uit dan het realiseren van het Zijn. Daartoe confronteert het het ego met de afgescheidenheid ervan. De klimaatcrisis is daar een vorm van. Burnout ook. Omdat het ego nog dominant is, wordt die vorm als op te lossen probleem gezien in plaats van signaal voor het realiseren van het Zijn. Het ego heeft daar vele methoden voor ontwikkeld. Die lijken te helpen, maar zijn slechts symptoombestrijding. Dit vanwege het feit dat zijnsontwikkeling, als zijnde de universele 'methode' die bij iedere confrontatie toegepast moet worden en onder andere voorkomt dat burnout optreedt, niet aangeleerd en dus ook niet toegepast wordt.

0
29 november 2013, 07:42
 
streep-bottom

nieuwsbriefdonateurs

 word-lidboek

 contact