Vraagteken-uitroeptekenIn Q&A worden vragen en antwoorden gegeven over de inhoud, de ontwikkeling en het belang van het Zijn. Die kunnen afkomstig zijn uit de Spinozakamer of uit andere bronnen zoals de media. Je kunt ook zelf een vraag inbrengen. Als die iets toevoegt, wordt die met het antwoord hieronder vermeld. Je kunt je vraag stellen via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In mijn boek vind je meer vragen en het antwoord daarop.Q&A Hoe voorkom je pesten?

COM_JOOMBLOG_CATEGORY Q&A

Pesten-kop

 

Het leven is op niets anders uit dan het realiseren van je Zijn. Daartoe biedt het omstandigheden die je confronteren met je niet-Zijn, je ego, je gevangenschap van de in gedachten gevatte wil van je gevoelens. Eén van die omstandigheden is gepest oftewel herhaald vernederd worden. In bijgaand artikel wordt beweerd dat dat nooit gezond is. Want, zo luidt het artikel, volwassenen die in hun schooltijd zijn gepest, hebben veelal een negatiever zelfbeeld. Bovendien hebben ze moeite anderen te vertrouwen en hebben ze een grotere kans op psychische problemen. De auteurs van het artikel lijken geen kennis van het Zijn en de ontwikkeling ervan te hebben. Want als dat wel het geval was, dan zouden ze weten dat het negatieve zelfbeeld en de andere kwalen geen gevolg zijn van het pesten, maar dat het pesten het gevolg is van dat negatieve zelfbeeld en die andere kwalen. M.a.w. het leven laat iemand pesten, omdat die een negatief zelfbeeld heeft oftewel zichzelf vernedert. Wordt er zijnsontwikkeling toegepast op de gepeste persoon, dan wordt hij zich hiervan bewust, erkent hij het als van belang voor het realiseren van zijn Zijn als zijnde de staat van volmaakte zelferkenning die geen pesten meer nodig heeft en zal hij de miskenningspijn iedere keer dat het geraakt wordt tot op het punt van bevrijding doorvoelen en daar zolang mee doorgaan tot het Zijn is gerealiseerd. Zijnsontwikkeling is derhalve de manier om pesten te voorkomen.

Zijnsontwikkeling wordt niet toegepast in de reguliere wereld, zie voorbeelden: Schouten & Nelissen, Finse professor Christina Salmivalli

0
25 maart 2013, 06:08
 

Q&A Kan de menswaardigheid van het Zijn geschonden worden?

COM_JOOMBLOG_CATEGORY Q&A

Menswaardigheid-01

 

 

Menswaardigheid-02Het ego is de staat van afgescheidenheid van het Geheel en daardoor de staat van onvolmaaktheid, van onvolwaardigheid. Het Zijn is de staat van eenheid met het Geheel en daardoor de staat van volmaaktheid, van volwaardigheid. De volwaardigheid van het Zijn kan dus niet geschonden worden. Van het ego kan dat wel. Want die is de gevangene van de materie, van 'hebben', zoals van het hebben van seks. Wordt dat ontnomen bijvoorbeeld door het celibaat, dan ervaart het ego van sommigen dat als het ontnemen van menswaardigheid en denkt het die menswaardigheid te kunnen behouden door het celibaat op te heffen. Dit is echter een foute gedachte omdat daarmee het ego en dus de intrinsieke onvolwaardigheid ervan in stand blijft.

Advies: Leef je in het celibaat, doe aan zijnsontwikkeling!

Bron: Volkskrant 14 maart 2013

0
13 maart 2013, 23:38
 
streep-bottom

nieuwsbriefdonateurs

 word-lidboek

 contact