Bevordering van zijnsontwikkeling.

Bevordering-van-zijnsontwikkelingOp deze pagina worden die activiteiten vermeld die tot de bevordering van zijnsontwikkeling kunnen worden gerekend. Dat zijn activiteiten die onderdelen van zijnsontwikkeling, zoals bijvoorbeeld het accepteren van kwetsbaarheid, aanbevelen.

Wil je de vernieuwingen van deze pagina ontvangen, abonneer je dan via rss-logo31x31
Wil je bericht van ieder nieuw artikel per email ontvangen, abonneer je dan op de weblog van NLbe www.kwantumsprong.blogspot.nl.

Het auteursrecht verbiedt artikelen integraal op internet te zetten. Om die reden zijn ze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op te vragen.

Afdrukken

Nietzsche: Bevorderaar van zijnsontwikkeling

Prachtig zoals Alain de Botton het gedachtengoed van Nietzsche verwoordt en uitbeeldt. Het maakt duidelijk dat Nietzsche begreep dat het lijden bij het leven hoort en dat het bewust ondergaan en accepteren ervan tot geluk en vervulling leidt. De vraag blijft of Nietzsche die eigenschappen van het Zijn gerealiseerd heeft of dat het een gevolg was van logisch denken. De Botton vermijdt die vraag en dus ook het antwoord erop. Sterker nog, hij doet voorkomen of het resultaat van de door Nietzsche uitgedragen levenshouding tot een gewenste vorm leidt. Als voorbeeld daarvan laat hij de lelijke en in donkere aarde vertoevende wortels van een plant zien waaruit een prachtige bloem groeit. En laat hij een ondernemer aan het woord die succesvol is nadat hij failliet is gegaan en de pijn daarvan heeft ervaren. Het Zijn is echter geen vorm, maar een innerlijke staat van zijn. De voorbeelden zijn dus niet echt goed. Desondanks kan deze weergave van het gedachtengoed van Nietzsche als bevordering van zijnsontwikkeling worden beschouwd.

streep-bottom

nieuwsbriefdonateurs

 word-lidboek

 contact