Logo-NLbe

Zijn: de ideale wereld
Nu noodzakelijker en gemakkelijker te realiseren dan ooit
Zijnsontwikkeling: de enige Weg naar het Zijn

  • Home
  • Nieuws
  • Samenleving
  • Bevordering zijnsontwikkeling

Het GROTE VERHAAL: Onontbeerlijk voor de kerk

Jezus wat niet geïnteresseerd in grote denksystemen 00

De kwantumsprong van ego naar Zijn doet zijn werk. Dat houdt onder andere in dat het instituut kerk fundamenteel veranderd moet worden. Het moet zich niet langer opstellen als de plaatsvervanger van God op Aarde en van daaruit mensen vertellen hoe ze moeten zijn, maar mensen helpen één te worden met God zodat de Wil ervan hun zijn kan bepalen. Het nieuwe GROTE VERHAAL voor de Westerse beschaving kan daarbij behulpzaam zijn.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Irme: Het theater van de duivel

Ondanks de vele woorden van Irme is er wel de essentie van zijnsontwikkeling te weten het toelaten van de ervaring (de gevoelens) uit op te maken. Het is niet duidelijk of ze deze essentie ook toepast op haar zelf en haar cliënten. Het gaat namelijk niet over zelfonderzoek en via dat het kennen van jezelf. Het gaat om het lijden via het lijden doorlijden.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Omhels het lijden

Omhels het lijdenDe kwantumsprong van ego naar Zijn doet zijn werk. Dat houdt onder andere in dat er meer begrip komt voor pijn. Ja zelfs, zoals in dit artikel staat, dat je de deur van het leven pas binnengaat als je de pijn van het leven bij je binnenlaat. Dat is een echte bevordering van zijnsontwikkeling.

Vraag het artikel, genaamd 'Omhels het lijden', op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: Trouw 14 april 2017


 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

We lijken het lijden verleerd

We lijken het lijden verleerdDe kwantumsprong van ego naar Zijn doet zijn werk. Dat houdt onder andere in dat er meer acceptatie komt voor het lijden en daarmee voor de essentie van zijnsontwikkeling. Psychiater Dirk de Wachter legt hiernaast goed uit hoe dat in onze tijd werkt. Een goed voorbeeld van bevordering zijnsontwikkeling. Jammer dat hij niet zegt dat het toelaten van het lijden tot het verlicht/volmaakt/echt zijn of kortweg het Zijn leidt.

Vraag het artikel, genaamd 'We lijken het lijden verleerd', op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: Trouw 14 april 2017


 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Eerherstel voor Maria Magdalena

Eerherstel-voor-Maria-Magdalena-00ADe kwantumsprong van ego naar Zijn doet zijn werk. Dat houdt onder andere in dat er meer balans (gelijkwaardigheid) ontstaat. Hier gaat het over de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw. En zelfs in de kerk tussen de mannelijke apostelen en de ene vrouwelijke genaamd Maria Magdalena.

Volgens Hans Stolp komt daardoor de aanpassing van de rolverdeling, bijvoorbeeld door de aanstelling van vrouwelijke priesters, in de kerk te laat. Hij zegt: "We hebben in deze tijd geen priesters meer nodig, maar mensen die ons de weg naar binnen wijzen." Dat zou een fundamentele verandering betekenen, want de kerk (de religie) plaatst God buiten en niet in de mens waardoor die nooit het Zijn (het één zijn met God) kan realiseren. Wanneer ze God in de mens plaatst en de mensen helpt één te worden met God dan verliest het instituut kerk haar positie als plaatsvervanger van God op Aarde en dus haar macht. Dus dat valt niet snel te verwachten.

Dit artikel en vooral de opmerking van Hans Stolp bevordert zijnsontwikkeling.

Vraag het artikel, genaamd 'Eerherstel voor Maria Magdalena', op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: Trouw 19 jui 2016

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Meer artikelen...

streep-bottom
nieuwsbriefdonateurs boekcontact