Logo-NLbe

Zijn: de ideale wereld
Nu noodzakelijker en gemakkelijker te realiseren dan ooit
Zijnsontwikkeling: de enige Weg naar het Zijn

Weerstand tegen homeopathie is weerstand tegen zijnsontwikkeling

Weerstand-tegen-homeopathie-is-wwerstand-tegen-zijnsontwikkeling-00

 

 

 

 

 

Homeopathisch arts Jan Scholten heeft een lintje gekregen en is daardoor Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij vindt het een erkenning van homeopathie. Maar de kritiek is niet van de lucht. Er zijn zelfs vragen in de Tweede Kamer over gesteld. Dat geeft niet alleen aan hoe groot de weerstand tegen homeopathie is, maar vooral tegen zijnsontwikkeling. Want wat homeopathie doet, is in beginsel hetzelfde als wat zijnsontwikkeling doet. Met dit verschil dat homeopathie doelgericht is en zijnsontwikkeling niet. Homeopathie richt zich immers op een bepaald gevoel terwijl zijnsontwikkeling het in aanvang onbekende gevoel dat relevant is vanzelf in het bewustzijn laat komen. Daarmee is het toegelaten en is een zekere mate van bevrijding ervan opgetreden. En het is precies die bevrijding van gevoelens die tot het Zijn leidt. Weerstand tegen homeopathie is dus weerstand tegen zijnsontwikkeling en daarmee tegen de echte oplossing van crises in het algemeen en de huidige existentiële in het bijzonder. Maar bewerkstelligt het ook de genezing van ziektes? Volgens Jan Scholten kan dat voor wat betreft homeopathie het geval zijn. Dat is logisch, want het niet-Zijn c.q. het ego is de staat van gevangenschap van de materie die de zelfdestructieve staat van onbalans is en die derhalve disharmonie zoals een ziekte teweeg kan brengen. Wordt de harmonie dan enigszins hersteld door de gevoelens die onder de ziekte liggen toe te laten, dan heeft dat een harmonieus effect op de ziekte.

Opmerking. Het feit dat Jan Scholten een lintje heeft gekregen kan worden opgevat als bevordering van zijnsontwikkeling. De weerstand ertegen als belemmering ervan. Maar het lintje is een doorbraak van deze belemmering en daardoor een bevordering. Vandaar dat dit bericht geplaatst is in de categorie 'bevordering zijnsontwikkeling'.

Bron: Volkskrant 3 juli 2014

Vraag het artikel, genaamd 'Weerstand tegen homeopathie is weerstand tegen zijnsontwikkeling', op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
streep-bottom
nieuwsbriefdonateurs boekcontact