Logo-NLbe

Zijn: de ideale wereld
Nu noodzakelijker en gemakkelijker te realiseren dan ooit
Zijnsontwikkeling: de enige Weg naar het Zijn

16965-hoe-adviseurs-coaches-goeroes-onbewust-verandering-blokkeren_l1Prézijnsontwikkeling.

De evolutie beweegt zich van ego naar Zijn. In deze tijd maakt de samenleving een begin met zijnsontwikkeling. Dat bestaat naast ontwikkelingen die wegbereidend zijn naar het Zijn ook uit een ontwikkeling die wordt aangeduid als de nieuwe spiritualiteit. Die ontwikkeling is echter geen zijnsontwikkeling, maar prézijnsontwikkeling, dus als een ontwikkeling die aan zijnsontwikkeling voorafgaat. De reden daarvan is dat het ego er nog dominant in is waardoor deze ontwikkeling ook aangeduid kan worden als spiritueel materialisme of egospiritualiteit. Het kenmerk ervan bestaat uit de aanname dat het Zijn een manier van zijn en doen en dus maakbaar is. Vandaar de vele methoden die beweren kenmerken van het Zijn als balans, kracht, liefde, eenheid, wijsheid, rust, enz. enz. op te leveren. Methoden die over het algemeen gelegitimeerd worden vanuit de aanname dat er vele wegen naar Rome zijn. Iets wat wel geldt voor de confrontatie met je zelf waardoor je je bewust wordt van je niet-Zijn c.q. je ego, maar niet voor de realisatie van je Zijn. Het idee over de maakbaarheid van het Zijn tref je zelfs aan, zij het vaak zeer subtiel, in uitspraken van spirituele coaches en leermeesters en van cultuurdragers als politici, staatshoofden, wetenschappers, e.d. Voor de ontwikkeling van je Zijn is het van belang deze misvatting, deze onkunde over het Zijn en de ontwikkeling ervan, te herkennen. Daarom geven we je hieronder in "De nuance" inzicht daarin. Daarbij dienden we, wellicht tot ongenoegen van sommigen, de namen van de auteurs te vermelden omdat zij de eigenaar van de teksten zijn die geciteerd worden.

Wens je vragen over de inhoud van “De nuance” te stellen, dan kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Plak daartoe de tekst waarover je een vraag wilt stellen in de email en stel je vraag. Draagt die vraag en het antwoord bij aan verdieping dan kan die anoniem in Q&A worden opgenomen. Leden kunnen in de Spinozakamer onder de categorie "Prézijnsontwikkeling" discussiëren over de inhoud ervan.

Via de zoekmogelijkheid kun je een auteur zoeken die geciteerd is. Gebruik daarvoor de achternaam van de auteur.

De tot op heden geciteerde auteurs zijn: Eckhart Tolle, Amit Goswami, Antonio Domasio, Karen Armstrong, Kris en Tijn Touber, Theo Buijsrogge, Jeff Foster, Alberto Villoldo, Koningin Beatrix, Hans Knibbe, Rob Riemen, Immanuel Kant, Spinoza, Paul de Blot, Arjuna Ardagh, Thich Nhat Hanh, Brens Seinen, Transformatielab, Matthijs Schouten, Neal Donald Walsh, Lynne McTaggert, michaelsysteem, Art of Life, Deepak Chopra, Andrew Cohen, Isha Judd

Wil je de vernieuwingen van deze pagina ontvangen, abonneer je dan via rss-logo31x31 
Wil je bericht van ieder nieuw artikel per email ontvangen, abonneer je dan op de weblog van NLbe www.kwantumsprong.blogspot.nl.

Het auteursrecht verbiedt artikelen integraal op internet te zetten. Om die reden zijn ze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op te vragen.

Kille beslissers

Professor Antonio Domasio: Professor Domasio presenteert zich niet als spiritueel leraar. Desondanks vind ik zijn uitspraken interessant voor het vergroten van het inzicht in het Zijn. De uitspraken die mij opvielen zijn:
"Mensen met een bepaalde hersenbeschadiging herkennen geen angst of pijn en zijn daardoor ongeremd. Het zijn kille beslissers. Ze hebben geen gevoel voor menselijk leed of morele dilemma's."
Bron: Volkskrant 13-02-2010. Of: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Gezondheid-wetenschap/archief/article/detail/981193/2010/02/13/Ons-zelf-is-extreem-kwetsbaar.dhtml

Vraag het artikel, genaamd "Ons zelf is extreem kwetsbaar", op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De nuance: Het ego is de gevangene van de materie, de vorm, de dualiteit. Het ego kan geremd of ongeremd zijn. Tot op heden was het als gevolg van dogma’s geremd in de evolutie. Maar rond 2000 vielen, zoals al eerder betoogd, de dogma's weg en raakte het ongeremd, het kreeg vrij spel. Het feit dat hetzelfde kan gebeuren door hersenbeschadiging betekent dat de geremdheid en ongeremdheid een hersenfunctie en geen hersen- c.q. denken-overstijgende bewustzijnsfunctie is. M.a.w. het is een materie/vorm/dualiteit-functie en geen geest/vormloos/singulariteit-functie. Kortweg, het is een egofunctie en geen Zijnsfunctie. De manier waarop en vooral de energie waarmee deze ongeremdheid zich manifesteert lijkt ook meer op die van het ego dan van het Zijn. Het is namelijk een grove energie en het is dualistisch oftewel disharmonieus, dus scheidend, verbindings/eenheids-loos. Het Zijn is vrij/los van het ego en is daarmee ook een toestand van ongeremdheid. Maar dat is singulair oftewel harmonieus, verbinding/eenheid in stand houdend. Vraag: Zal iemand die het Zijn heeft gerealiseerd en dezelfde hersenbeschadiging heeft zich in overeenstemming met het Zijn of met het ego manifesteren? Waarschijnlijk het eerste. Interessant om te onderzoeken!

Zoekterm: zoekdomasio 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
streep-bottom
nieuwsbriefdonateurs boekcontact