Logo-NLbe

Zijn: de ideale wereld
Nu noodzakelijker en gemakkelijker te realiseren dan ooit
Zijnsontwikkeling: de enige Weg naar het Zijn

16965-hoe-adviseurs-coaches-goeroes-onbewust-verandering-blokkeren_l1Prézijnsontwikkeling.

De evolutie beweegt zich van ego naar Zijn. In deze tijd maakt de samenleving een begin met zijnsontwikkeling. Dat bestaat naast ontwikkelingen die wegbereidend zijn naar het Zijn ook uit een ontwikkeling die wordt aangeduid als de nieuwe spiritualiteit. Die ontwikkeling is echter geen zijnsontwikkeling, maar prézijnsontwikkeling, dus als een ontwikkeling die aan zijnsontwikkeling voorafgaat. De reden daarvan is dat het ego er nog dominant in is waardoor deze ontwikkeling ook aangeduid kan worden als spiritueel materialisme of egospiritualiteit. Het kenmerk ervan bestaat uit de aanname dat het Zijn een manier van zijn en doen en dus maakbaar is. Vandaar de vele methoden die beweren kenmerken van het Zijn als balans, kracht, liefde, eenheid, wijsheid, rust, enz. enz. op te leveren. Methoden die over het algemeen gelegitimeerd worden vanuit de aanname dat er vele wegen naar Rome zijn. Iets wat wel geldt voor de confrontatie met je zelf waardoor je je bewust wordt van je niet-Zijn c.q. je ego, maar niet voor de realisatie van je Zijn. Het idee over de maakbaarheid van het Zijn tref je zelfs aan, zij het vaak zeer subtiel, in uitspraken van spirituele coaches en leermeesters en van cultuurdragers als politici, staatshoofden, wetenschappers, e.d. Voor de ontwikkeling van je Zijn is het van belang deze misvatting, deze onkunde over het Zijn en de ontwikkeling ervan, te herkennen. Daarom geven we je hieronder in "De nuance" inzicht daarin. Daarbij dienden we, wellicht tot ongenoegen van sommigen, de namen van de auteurs te vermelden omdat zij de eigenaar van de teksten zijn die geciteerd worden.

Wens je vragen over de inhoud van “De nuance” te stellen, dan kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Plak daartoe de tekst waarover je een vraag wilt stellen in de email en stel je vraag. Draagt die vraag en het antwoord bij aan verdieping dan kan die anoniem in Q&A worden opgenomen. Leden kunnen in de Spinozakamer onder de categorie "Prézijnsontwikkeling" discussiëren over de inhoud ervan.

Via de zoekmogelijkheid kun je een auteur zoeken die geciteerd is. Gebruik daarvoor de achternaam van de auteur.

De tot op heden geciteerde auteurs zijn: Eckhart Tolle, Amit Goswami, Antonio Domasio, Karen Armstrong, Kris en Tijn Touber, Theo Buijsrogge, Jeff Foster, Alberto Villoldo, Koningin Beatrix, Hans Knibbe, Rob Riemen, Immanuel Kant, Spinoza, Paul de Blot, Arjuna Ardagh, Thich Nhat Hanh, Brens Seinen, Transformatielab, Matthijs Schouten, Neal Donald Walsh, Lynne McTaggert, michaelsysteem, Art of Life, Deepak Chopra, Andrew Cohen, Isha Judd

Wil je de vernieuwingen van deze pagina ontvangen, abonneer je dan via rss-logo31x31 
Wil je bericht van ieder nieuw artikel per email ontvangen, abonneer je dan op de weblog van NLbe www.kwantumsprong.blogspot.nl.

Het auteursrecht verbiedt artikelen integraal op internet te zetten. Om die reden zijn ze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op te vragen.

McTaggert: Leer te leven zoals de natuur het bedoeld heeft

Lynne McTaggart: "We leven in een crisis omdat we een leugen leven: we hebben geleerd dat we moeten concurreren en moeten vechten, maar de wetenschap toont ons dat een beschaving alleen kan overleven en bloeien als we samenwerken. Het probleem van vandaag is dat we handelen tegen de natuur in."

"In mijn research heb ik ontdekt dat tussen subatomische deeltjes, tussen onze lichamen en de omgeving een band bestaat, een verbinding die zo vergaand, sterk en integraal is, dat je niet kunt aantonen waar het ene eindigt en het andere begint. De natuur heeft het leven ontworpen in samenhang, en als we deze samenhang erkennen, gaat het ons goed. De natuur is niet op zoek naar macht en dominantie, maar naar verbinding."

"In mijn boek The Bond wil ik aantonen dat er een nieuwe weg is, een nieuwe visie, een betere manier om te leven, om te overleven en te groeien. De manier zoals de natuur het heeft bedoeld. De manier waarop we zouden moeten leven.

Bron: ODE. Vraag het artikel, genaamd "ODE Lynne Mc Taggert", op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De nuance. Lynn doet voorkomen of het één zijn met het Geheel, het leven zelf, de natuur, God oftewel het Zijn een manier van doen is. Daarbij gaat ze voorbij aan het feit dat het niet een manier van doen is, maar een eenheidsbewustzijn waarin er onvoorwaardelijke overgave is aan de niet te kennen Wil van het Geheel, de natuur. En dat die overgave allerlei gedrag kan voortbrengen, dus ook onderling concurreren c.q. vechten. Wat zijn er toch veel mensen die eenheid beschouwen als gelijkheid, dus als de afwezigheid van verscheidenheid, en daardoor veronderstellen dat er geen onderlinge verschillen en onderlinge strijd meer zal zijn. Die dus denken dat vrede de afwezigheid van strijd is. Het gaat erom dat we niet strijden vanuit het dualistische c.q. disharmonieuze ego, maar vanuit het singuliere c.q. harmonieuze Zijn.

Zoekterm: zoekMcTaggert

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
streep-bottom
nieuwsbriefdonateurs boekcontact