Logo-NLbe

Zijn: de ideale wereld
Nu noodzakelijker en gemakkelijker te realiseren dan ooit
Zijnsontwikkeling: de enige Weg naar het Zijn

16965-hoe-adviseurs-coaches-goeroes-onbewust-verandering-blokkeren_l1Prézijnsontwikkeling.

De evolutie beweegt zich van ego naar Zijn. In deze tijd maakt de samenleving een begin met zijnsontwikkeling. Dat bestaat naast ontwikkelingen die wegbereidend zijn naar het Zijn ook uit een ontwikkeling die wordt aangeduid als de nieuwe spiritualiteit. Die ontwikkeling is echter geen zijnsontwikkeling, maar prézijnsontwikkeling, dus als een ontwikkeling die aan zijnsontwikkeling voorafgaat. De reden daarvan is dat het ego er nog dominant in is waardoor deze ontwikkeling ook aangeduid kan worden als spiritueel materialisme of egospiritualiteit. Het kenmerk ervan bestaat uit de aanname dat het Zijn een manier van zijn en doen en dus maakbaar is. Vandaar de vele methoden die beweren kenmerken van het Zijn als balans, kracht, liefde, eenheid, wijsheid, rust, enz. enz. op te leveren. Methoden die over het algemeen gelegitimeerd worden vanuit de aanname dat er vele wegen naar Rome zijn. Iets wat wel geldt voor de confrontatie met je zelf waardoor je je bewust wordt van je niet-Zijn c.q. je ego, maar niet voor de realisatie van je Zijn. Het idee over de maakbaarheid van het Zijn tref je zelfs aan, zij het vaak zeer subtiel, in uitspraken van spirituele coaches en leermeesters en van cultuurdragers als politici, staatshoofden, wetenschappers, e.d. Voor de ontwikkeling van je Zijn is het van belang deze misvatting, deze onkunde over het Zijn en de ontwikkeling ervan, te herkennen. Daarom geven we je hieronder in "De nuance" inzicht daarin. Daarbij dienden we, wellicht tot ongenoegen van sommigen, de namen van de auteurs te vermelden omdat zij de eigenaar van de teksten zijn die geciteerd worden.

Wens je vragen over de inhoud van “De nuance” te stellen, dan kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Plak daartoe de tekst waarover je een vraag wilt stellen in de email en stel je vraag. Draagt die vraag en het antwoord bij aan verdieping dan kan die anoniem in Q&A worden opgenomen. Leden kunnen in de Spinozakamer onder de categorie "Prézijnsontwikkeling" discussiëren over de inhoud ervan.

Via de zoekmogelijkheid kun je een auteur zoeken die geciteerd is. Gebruik daarvoor de achternaam van de auteur.

De tot op heden geciteerde auteurs zijn: Eckhart Tolle, Amit Goswami, Antonio Domasio, Karen Armstrong, Kris en Tijn Touber, Theo Buijsrogge, Jeff Foster, Alberto Villoldo, Koningin Beatrix, Hans Knibbe, Rob Riemen, Immanuel Kant, Spinoza, Paul de Blot, Arjuna Ardagh, Thich Nhat Hanh, Brens Seinen, Transformatielab, Matthijs Schouten, Neal Donald Walsh, Lynne McTaggert, michaelsysteem, Art of Life, Deepak Chopra, Andrew Cohen, Isha Judd

Wil je de vernieuwingen van deze pagina ontvangen, abonneer je dan via rss-logo31x31 
Wil je bericht van ieder nieuw artikel per email ontvangen, abonneer je dan op de weblog van NLbe www.kwantumsprong.blogspot.nl.

Het auteursrecht verbiedt artikelen integraal op internet te zetten. Om die reden zijn ze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op te vragen.

De schijn-zijnsontwikkeling van het Michaelsysteem

Het volgende trof ik aan op de website van het Michaelsysteem, naar mijn idee een goed voorbeeld van prézijnsontwikkeling.

Welkom op de website over de inzichten van Michael.

Deze website hoort bij het boek Michaelsysteem, de essentie van je persoonlijkheid, over de inzichten van Michael, geschreven door: Christy van den Putten, Theo Buijsrogge en Philip van der Most.

Het Michaelsysteem geeft je inzicht in jezelf op het niveau van je Zijn, vanuit de kern van wie jij bent. Het beschrijft de essentie van je persoonlijkheid en hoe dit samen met andere levensomstandigheden ervaringen oplevert die passen in het grote plaatje van je huidige leven. Dit boek bevat veel informatie en toepassingen over je ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor je het kunt gebruiken als een persoonlijk ontwikkelboek. Het maakt heel concreet dat je kunt kiezen tussen handelen vanuit positieve of negatieve delen van je persoonlijkheid. Het geeft je een beter inzicht in jezelf en de betekenis van het leven, welke uitdagingen en afspraken je in dit leven te vervullen hebt. Deze informatie levert daarmee een wezenlijke bijdrage aan de huidige periode van transitie, die de overgang van het vissentijdperk naar het aquariustijdperk markeert. Niet voor niets verschijnt dit boek in 2012. 

Michael is een zielegroep, een spirituele gids met een collectief bewustzijn van 1050 Essenties, die het Michaelsysteem heeft overgedragen. Het Michaelsysteem is speciaal voor mensen die zichzelf en anderen willen begrijpen en daarmee waardevoller kunnen samenleven, samenwerken of anderen coachen, begeleiden of leidinggeven.

Uit de inleiding: Een steeds grotere groep mensen realiseert zich dat de klassieke wetenschappelijke dogma's hun beperkingen hebben en staan open voor een meer dimensionele werkelijkheid en andere bronnen van kennis. In toenemende mate zijn mensen geïnteresseerd om te willen leven vanuit de kern van wie ze zijn om van daaruit invulling te geven aan hun leven. Daarmee groeit ook de wens anderen echt te kennen om effectief te kunnen communiceren. Met dit boek willen wij de wijsheid van Michael, een collectief bewustzijn van 1050 Essenties, verder toegankelijk maken. We willen inzicht geven in de essentie van de menselijke persoonlijkheid en de ontwikkeling en betekenis hiervan. De wijsheid van Michael, vastgelegd in het Michaelsysteem, geeft je een beter inzicht in jezelf en de betekenis van het leven, welke uitdagingen en afspraken je in dit leven te vervullen hebt. Je leert daardoor jezelf, anderen en gebeurtenissen te accepteren, evenwichtiger te leven en je volledige potentieel optimaal aan te spreken en in te zetten. Je handelt meer vanuit verbinding met anderen, je bent effectiever in je acties en dienstbaar aan het grotere geheel. Onze intentie is om dit Michaelsysteem praktisch hanteerbaar te maken en een bijdrage te leveren aan het beter begrijpen van jezelf en de mensen om je heen.

De nuance.
Zoals zo veel spirituele stromingen/methoden pretendeert ook het Michaelsysteem het Zijn te realiseren. Het systeem kan echter beter als prézijnsontwikkeling oftewel als schijn-zijnsontwikkeling worden aangemerkt. De redenen daarvoor zijn:

 1. Het systeem geeft je inzicht in jezelf op het niveau van je Zijn, in de essentie van je persoonlijkheid. Dit betekent dat verondersteld wordt dat het Zijn een manier van zijn en doen is terwijl dat niet zo is.
 2. Het systeem geeft je inzicht in je handelen vanuit positieve en negatieve delen van je persoonlijkheid terwijl het Zijn de toestand is die singulier en dus vrij is van dualiteit en daarmee ook van goed en kwaad, van positieve en negatieve delen van je persoonlijkheid. M.a.w. het Zijn is en doet het absoluut Goede, het is volmaakt.
 3. Het systeem is gebaseerd op 1050 essenties, terwijl de ontwikkeling van het Zijn bestaat uit de toepassing van één essentie en het Zijn zelf geen enkele toepassing behoeft om te Zijn.
 4. Het systeem leert je jezelf, anderen en gebeurtenissen te accepteren. Wat wordt met accepteren bedoeld? Het gedrag van jezelf en anderen? Zo ja, betekent dit dat grenzen taboe zijn?
 5. Het systeem leert je evenwichtiger te leven. Des te meer houvast het ego heeft, des te evenwichtiger het zich voelt. maar er bestaat geen vastigheid in het universum, dus is deze evenwichtigheid schijn.
 6. Het systeem leert je je potentieel optimaal aan te spreken en in te zetten. In het Zijn is je manifestatie volmaakt. Daar hoef je niets voor geleerd te hebben en niets voor te doen.
 7. Door het systeem handel je meer vanuit verbinding met anderen. Het Zijn is het één zijn met alles en dus de volmaakte verbinding met anderen. Maar realiseert dit systeem het Zijn?
 8. Dankzij het systeem zijn je acties effectiever. Wat wordt bedoeld met effectiever? Het gewenste resultaat realiseren? Het Zijn is vervuld en is derhalve niet uit op resultaat, maar realiseert wel een resultaat dat van tevoren niet te kennen is.
 9. Dankzij het systeem ben je dienstbaar aan het grotere geheel. Het Zijn is niet dienstbaar aan het grotere geheel, maar wel aan het Geheel. Dat is een staat van zijn waar geen actie voor nodig is.
 10. Door het systeem begrijp je jezelf en anderen beter. Het Zijn begrijpt anderen niet beter en is daar ook niet op uit, omdat het het absoluut Goede is en doet.
 11. Een systeem hanteren om het Zijn te realiseren impliceert de veronderstelling dat het Zijn maakbaar is terwijl dat niet zo is.

Opmerking: Inzichten in jezelf en je omstandigheden, ook al zijn het er 1050, leiden niet naar het Zijn. Daar is zijnsontwikkeling voor nodig dat zowel oneindig eenvoudig is als het moeilijkste wat er is.

Zoekterm: zoekmichaelsysteem

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
streep-bottom
nieuwsbriefdonateurs boekcontact